Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Sundsvall, Haga, Stenstan, Örnsköldsvik, Viktoriaesplanaden, Härnösand, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Sundsvall, Haga, Stenstan, Örnsköldsvik, Viktoriaesplanaden, Härnösand, Västernorrlands län

Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:13 Skadegörelse, Sundsvall
Polis beordras till Haga med anledning av skadegörelse av en bil. En man i 20-årsåldern omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB), han misstänks för skadegörelse. Anmälan ska upprättas.

03:43 Försök till mord/dråp, Sundsvall
Polis beordras till en restaurang i Stenstan, Sundsvall, med anledning av bråk där några personer är inblandade. Bråket fortsätter utanför restaurangen. Polis griper två män, som är i 25-30-årsåldern, och vittnen identifieras. Två män i 35-årsåldern förs till sjukvård med ambulans. Enligt initiala uppgifter har de tillfogats skador med tillhygge. Polisen arbetar vidare med ärendet och en förundersökning gällande försök till mord inleds. Platsen är avspärrad för teknisk undersökning, förhör ska hållas och åklagare ska kontaktas. Uppdaterad kl 11:18: De gripna männen är anhållna efter beslut av åklagare.

05:58 Ofredande, Örnsköldsvik
Polis beordras till Viktoriaesplanaden i Örnsköldsvik med anledning av att det spelas hör musik från bilar. En anmälan gällande ofredande ska upprättas.

En viltolycka på E4 vid Härnösand har anmälts till polisen under natten. Det finns inga rapporter om personskador.